Klantors dag

Den sista torsdagen samlas vi på Oliver Twist för samkväm och förplägnad. Det finns en historia till varför det just har blivit torsdagar. Så här är det …

Jag har efter idogt studerande av historiska texter, de flesta huggna i sten, funnit vårt skyddshelgon! Hans namn är Klantor och var den förste som landsteg på Åsön när den för många tusen år sedan bröt havsytan och begynte det som med tiden skulle komma att utvecklas till världens vackraste ö; Södermalm.

Klantor levde och frodades på denna ö där han månatligen tog sig ett rus på egenhändigt bryggt överjäst öl av den mörkare typ som fås när malten rostas extra hårt varigenom dextrin och maltos karamelliseras. På denna brygd blev han en morsk man som då och då tog sig en glädjefylld tripp till närliggande öar för att mäta sina krafter med dem som där bodde.

Hur hänger då detta ihop med Hammarbyklanen? Jo, …

Den gode Klantor tog en SUP PORTER och gav sig ut på en KUL TUR. Det gör ju vi också emellanåt när vi ger oss ut i landet för att mäta våra krafter och det gör vi genom att stötta och hjälpa varandra från att använda starka okväden och pejorativ samt handgemäng; det vill säga: vi står för en POSITIV SUPPORTERKULTUR

Välkomna att fira Klantors dag som infaller sista torsdagen varje månad. Det gör vi som brukligt är, på Oliver Twist. Varmt välkomna!

Fortis in fidelitas!

Lämna ett svar